Hva fremtiden rommer ... (Hvordan bruke fysikk til å forutsi fremtiden)

"Nei," sa han.

Jeg spurte mitt første spørsmål. Jeg intervjuet superfysiker Michio Kaku. Han dro til Harvard. Og fyren som oppfant hydrogenbomben skrev anbefalingsbrevet sitt.

Han har aldri hatt en annen karriere. Det har alltid vært fysikk.

Så jeg spurte ham: "Har du noen gang blitt motløs eller frarådet eller følt som å dykke inn i noen annen karriere?"

“Uhhh, nei. Det hele skjedde da jeg var 8 år. Og det ga meg et fokus resten av livet. ”

Det begynte å høres ut som et eventyr. Hvem finner retningen deres ved åtte år gammel?

Og hvem finner det i det hele tatt? Jeg føler at noen bruker hele livet på å lure på hvilken vei å gå. Fokus er vanskelig å få når du ikke har en vei å forfølge.

Han fortalte meg hvordan det skjedde for ham i denne unge alderen.

”Alle snakket om at en stor vitenskapsmann nettopp hadde dødd. Og jeg glemmer aldri bildet de blinket på kveldens nyheter. Det var et bilde av pulten hans. Og bildeteksten sa ganske enkelt: 'Dette er det uferdige manuskriptet fra vår tids største forsker.' "

Jeg tror det er mye å pakke sammen her.

1. Vær gjenkjennelig

Dette er gitt når du er ung. Men det er også mulig i alle aldre. Det avhenger bare hva som skjer i livet ditt. Og hvordan tankene dine tilpasser seg.

Jeg prøver å se verden gjennom øynene til en fremmed. Jeg bare landet. Jeg vet ikke noe om denne planeten. Hva er de små menneskene så mye lykkeligere enn de høye menneskene? Hvorfor står alle stående? Hvor skal de? Hva er deres oppgave?

Spørsmål strømmer ut.

Og det er en del av å være inntrykkelig. Du har nysgjerrigheter. Og det er mulig å bli litt mer nysgjerrig hver dag hvis du bare spiller spill i tankene dine og ser hvor de tar deg. Da blir i dag annerledes enn i morgen.

2. Få noen å se opp til

Mannen som døde var "den største." Ingen spurte det. Det så Michio. Og klamret fast. Kanskje ser han ikke på den forskeren som hans inspirasjon i dag. Men det gjorde han på et tidspunkt. Og det er alt hvem som helst trenger for å komme i gang.

Tilbake til Michios historie.

Han så manuskriptet. Han så bildeteksten som sa at den var "uferdig."

Så han sa til seg selv: 'Hvorfor kunne han ikke fullføre det? Hva er så vanskelig? Det er et lekseproblem, ikke sant? '”

Husk at han var 8 år.

“Kunne han ikke spørre moren sin? Hva er så vanskelig at en forsker ikke kunne fullføre det? Jeg måtte vite det. ”

Det er nummer 3.

3. Overbevisning

"Jeg måtte vite det," sa han. "Jeg var besatt av dette spørsmålet." Det fortærte ham. Alle spørsmålene kom på en gang. Og han handlet.

Det er noen instinkter du kan kjempe mot.

Dette er større.

Michio følte noe kraft. Det var en blanding av lyst og nysgjerrighet. Legg til handling, og du har overbevisning.

Men det er vanskelig. Fordi vi glemmer å vokse inn i oss selv når vi vokser opp. Vi får rutiner. Vi slutter å prøve nye ting. Så vi blir sittende fast i balansen. Gråt fordi det magnetiske trekket fremdeles er der i bakgrunnen, og trekker beinene våre til et dypere ønske, og viser oss vår egen ide om hva et "bedre liv" kan være. Men det har gått så lang tid.

Så vi prøver ikke.

Trinnet før overbevisning er lyst.

Legg merke til hva du vil i livet. Du vil være et skritt nærmere å faktisk gjøre det bare ved å vite det.

Michio gikk til biblioteket. ”Jeg fant ut at mannen var Albert Einstein. Og det uferdige manuskriptet var teorien om alt. Han ønsket en ligning som ville la ham sitere, 'Les Guds sinn.' ”

“Og jeg sa til meg selv: 'Woah! Det er noe for meg. Det er det jeg vil jobbe med. ”

Michio brukte resten av livet sitt på å prøve å fullføre Einsteins arbeid.

Og han tror de har gjort det.

Han fortsatte med å fortelle meg om teorien.

Han skrev også om det i sin nye bok, New York Times bestselger, "The Future of Humanity."

Det jeg elsker er at det er fylt med flere spørsmål enn løsninger. Og da jeg fortalte Michio dette, sa han: “Når du ser på det på den måten, så skjønner du at hvert spørsmål har et annet svar, som gir flere spørsmål, men det er bra. For det er det vitenskapen handler om. ”

Michio snakket med meg om tidsreiser, romreiser og så mye mer.

Jeg skulle ønske jeg kunne forstå teorien om alt slik hans sinn ser det.

Men inntil da vil jeg bare fortsette å stille flere spørsmål.

Åh! Og jeg kommer også til å laste den opp til den nye YouTube-kanalen min, der jeg skal begynne å dele alle rå videoopptakene fra podcastene mine. Kommer snart! Sørg for å abonnere nå.