Åndelighet og vitenskap trenger å gifte seg

Foto av Ashes Sitoula på Unsplash

Det er denne ene tingen med den energiske helbredelses- og spirituelle vekstindustrien som slår meg. Eller jeg kan til og med si at personlig, jeg liker ikke denne tingen. Eller - i det minste - at jeg ikke ser det som det beste det kan være. Jeg snakker om språket som brukes til å formidle åndelige budskap.

Det esoteriske språket kan avskrekke mange mennesker fra å spørre om åndelighet. Men hvorfor bryr jeg meg selv? Kanskje hvis noen blir motet fra å grave i disse temaene så lett, er dette helt greit? Kanskje de ikke trenger å vite om det, de er ikke klare for det eller rett og slett ikke er interessert?

Jeg kunne slutte å bry meg, akkurat som at jeg ikke trenger å bry meg om noe i verden. Men temaet åndelig vekst er veldig hjertet mitt. Og jeg føler at det må være et bedre alternativ å beskrive ting som Agnihotra, Reiki, meditasjon og andre ting som innebærer energi.

Jeg tror det hovedsakelig er språket vi bruker som gjør at mange sterkt mistenker at den åndelige snakken er alt tull og svindel. For eksempel:

Helbredende energi fra dette stedet hever vibrasjonen din og beroliger barndomstraumene dine, og løser energiske blokkeringer. Gjennom den intuitive veiledningen fra lærerne våre, vil du motta innsikt og inspirasjoner som vil bli skilting på din indre reise. I tillegg hjelper deg å komme i harmoni med Moder Jord deg til å fjerne blinkene som blir pålagt deg av samfunnsprogrammeringen ...

Jeg laget den ovennevnte teksten, for ikke å sitere noe ekte nettsted - det er ikke min intensjon å fornærme noen. Jeg vet at denne typen språk har blitt en norm, og mange åndelige mennesker kan forholde seg veldig godt til det. Jeg kan forholde meg til begreper som intuitiv veiledning, høyere bevissthet eller heve ens vibrasjon. Men jeg er klar over at mange ikke kan, selv om de dypt inne kan være interessert i å lete etter åndelige opplevelser.

Jeg tror at mange av de energiske eller helbredende metodene er gyldige og at de kan “fungere”. Jeg ser at resultatene deres viser seg for mange mennesker på forskjellige områder i livet. Og det er derfor jeg ser nødvendigheten av å forene diskursen rundt denne praksis.

La oss ikke få samfunnet vårt delt inn i forskere og åndelige mennesker. La oss prøve å koble dem ved å finne et felles språk som alle kunne snakke. Og fordi det er de åndelige menneskene som ofte hevder å være mer opplyste, postulerer jeg at de tar initiativ til å forene de motstridende paradigmene, gjennom å justere språket de bruker. ;)

Å jobbe med høyere energi vil ikke gjøre jobben, og intuitive healere vil heller ikke forandre verden til det bedre bare av seg selv. Som et globalt samfunn har vi bare en sjanse til å bli bærekraftige hvis vi virkelig begynner å legge samarbeid før konkurranse. Vi trenger at forskerne skal samarbeide med intuitive healere, i stedet for at hver gruppe prøver å bevise overlegenhet over deres verdensbilde.

Hvor er språkkompromisset funnet? Jeg vet ikke. Jeg kan bare legge frem hva intuisjonen min antyder (ordspill ment).

Jeg tror at den vanlige språkgrunnen for oss alle snakker ut fra vår personlige erfaring.

Det kan være en opplevelse av å lese andres forskning, gjennomføre vår egen eller ... bli helbredet av en hellig ild. For dette formålet spiller ingen rolle hvilken type opplevelse vi har samlet så langt i livene våre. Det som betyr noe er dette:

Så lenge vi beskriver vår egen erfaring, så nøyaktig som vi kan, mens vi husker hvem vi retter budskapet på - forblir vi autentiske.

La oss ikke fortsette å falle i den gamle fellen med å skamme og beskylde hverandre på grunn av det vi tror på. Både forskere og intuitive healere har rett til å uttale sin sannhet. Og de har en mulighet til å kommunisere med hverandre også. Det er bare å finne det vanlige språket.